zondag 8 februari 2015

Auto's gehuurd

Afgelopen vrijdag hebben we na weken van zoeken en vergelijken de auto's gehuurd bij National via de Duitse website USA Reisen / Drive USA. Het zijn twee auto's geworden omdat we door het uitzoeken en vergelijken van verhuurders ontdekt hebben dat de huurtarieven in New York aanzienlijk hoger liggen dan in Florida.

Als je de auto in New York huurt en aan aan het einde van de vakantie terug geeft in Florida, rekent men naast de One-Way drop-off kosten ook voor de gehele periode het hoge New York huurtarief, waardoor de autohuur kosten aardig aan de hoge kant zijn.

We hebben nu bij National een Full Size SUV voor 7 dagen gehuurd om daarmee van New York via de Staten Pennsylvania, West Virginia, North & South Carolina, Georgia naar Davenport (Orlando) in Florida te rijden en in Sanford inleveren.

Bij dezelfde verhuurder National hebben we voor de resterende periode in Florida voor 18 dagen een zelfde klasse Full Size SUV gehuurd die we dan op hetzelfde adres in Sanford ophalen en aan het einde van de vakantie inleveren in Fort Myers zonder meerprijs van One-Way drop-off kosten. Als we de kosten van deze huurperiode optellen bij de 7 dagen vanuit New York zijn we een aanzienlijk bedrag goedkoper uit. We moeten alleen even langs Sanford rijden om de ene auto in te leveren en gelijk weer een andere mee te nemen. Of misschien kunnen we dit ter plaatse ook telefonisch regelen zonder langs te rijden...

Het is dus deze Chevrolet Tahoe of gelijkwaardige klasse (7PAX) geworden. Deze hebben we al vaker gehuurd en rijdt geweldig. Heeft ook meer dan voldoende ruimte voor 4 grote koffers.De huurauto is dus ook weer geregeld, maar we gaan de komende tijd de huur prijzen zeker nog wel in de gaten houden voor eventuele prijsdalingen.  De autohuur kosten zijn dit jaar namelijk een fors stuk hoger dan afgelopen zomer.


18 opmerkingen:

 1. Leuke plannen hebben jullie! wij zijn al paar keer naar een concert van U2 geweest, supergaaf! En dan nog wel in NY!!! hoe leuk is dat.
  Goede oplossing zo met de auto. Niet alleen de autokosten zijn een stuk hoger, ook alle hotels zijn flink aan de prijs in vergelijking tot voorgaande jaren...
  Dus goed zoeken naar iets leuks voor een leuke prijs.
  PS. ik heb de link van jullie Roadbook van het "Westen" aan een vriendin doorgegeven. Veel dank namens haar (ze gaat komende zomer) en is er heel blij mee.
  groetjes Christa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Christa en leuk dat je vriendin ons 'Roadbook van het Zuidwesten" voor haar vakantie kan gebruiken.
   Ze gaan daar zeker een super vakantie hebben, het is er prachtig.

   Verwijderen
 2. Ja die auto prijzen zijn enorm omhoog gegaan dit jaar maar ach dat mag de pret niet drukken. Hihi.
  Alweer wat geregeld daar. Hier stiekem wel een beetje jaloers op jullie New York dagen..... was namelijk echt geweldig vorig jaar.
  Groetjes uit Vlijmen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Ilse, het mag de pret niet drukken maar wel een beetje een tegenvaller ten opzichte van vorige jaren in de USA.
   We kijken uit naar onze eerste keer New York.

   Verwijderen
 3. Slim geregeld!! Blijft er toch weer wat extra;s over voor te shoppen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat hebben jullie inderdaad heel goed geregeld zo, scheelt toch weer en dat kun je heel goed elders besteden Hahaha
  Zal wel heel fijn zijn als je dit kan regelen zonder langs te hoeven rijden, scheelt toch weer een hoop tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hopen dat het inderdaad mogelijk is om alles via de telefoon te regelen Marja.
   Anders wordt het gewoon een ritje naar de luchthaven...

   Verwijderen
 5. Goed opgelost zo! En als je het daar ook nog telefonisch kunt oplossen, is het helemaal handig. Weer iets wat afgevinkt kan worden :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan er vanuit Anita, maar het kan ook zo zijn dat men een nieuwe overeenkomst wil opstellen. Het is natuurlijk ook weer een mogelijkheid om een andere auto te proberen - mits deze interessanter is ;-)

   Verwijderen
 6. Dat is slim opgelost! En oh wat gaan jullie toch een leuke trip maken, kijk nu al uit naar de reisverslagen :-)
  Groetjes uit een warm en zonnig Florida

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Cindy en jij ook nog veel plezier in de Sunshine state

   Verwijderen
 7. Nou goed opgelost dus, het is wel puzzelen dit keer. Wij hebben geboekt bij budget en een uur na boeken was dezelfde auto €400 duurder. Of we een mazzeltje hebben of een foutje op de site ik weet het niet maar de prijs is meer dan ok voor nu! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad mazzel hebben Saskia... en mooi mee genomen.

   Wij hebben ook lang naar Budget gekeken, maar deze waren een stuk duurder voor ons in Florida, dus vandaar dat we nu bij National geboekt hebben.

   Verwijderen
 8. Wij hebben na lang zoeken en vergelijken de knoop ook maar doorgehakt. Een stuk duurder dan gewend maar toch noodzakelijk. En eenmaal betaald is het zo, en zeker met one way rental loopt het zeker op. Maar wel een leuke rit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is dit jaar inderdaad aanzienlijk duurder dan voorgaande jaren Arianne, maar we kunnen helaas niet zonder een auto.
   De One-Way rental is even slikken, maar het is niet anders.

   Verwijderen
 9. Mooi geregeld. Kleine tip, mocht je willen parkeren in NY let dan ontzettend goed op waar je parkeert. Onze parkeerbon en het wegslepen staat nog vers in het geheugen. Leuke rit gaan jullie maken hoor. Ben heel benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor de tip Sonja, maar we gaan geen auto gebruiken in NYC - te hectisch denken we.
   Deze halen we pas op de laatste dag in NYC op en rijden dan richting Washington DC.

   Verwijderen