dinsdag 28 juli 2015

Charleston South Carolina - Savannah Georgia

We vinden Charleston erg mooi...  wat een prachtige plaats, waar de zuidelijke cultuur duidelijk zichtbaar is. In het Historic District staan prachtige huizen met een typische zuidelijke bouwstijl - geweldig mooi om te zien. Vandaag rijden we vanuit Charleston door naar Georgia maar gaan eerst langs Boon Hall Plantation in Mt Pleasant. In de omgeving van Charleston liggen een aantal plantages welke stille getuige zijn van de meest bewogen periode uit de Amerikaanse geschiedenis.

Boon Hall Plantation is opgericht in 1681 door Major John Boone toen hij naar Charleston kwam en heeft er een lucratieve plantage langs de Wampacheone Beek van gemaakt. Hij verbouwde er toen voornamelijk katoen en pecan noten met inzet van werkslaven, welke verbleven in de slaven vertrekken. Op deze plantage zijn bekende series als "Gone with the Wind" en "North & South" opgenomen.


Bij binnenkomst rijd je over de indrukwekkende Avenue of Oaks (Spanish Moss) met aan het einde van de laan het grote landhuis.
Na het parkeren van de auto komen we langs het Cotton Gin huis. Hier scheiden ze vroeger de katoenvezels van de zaden. Het Cotton Gin House staat momenteel in de steigers omdat het de laatste jaren aan het verzakken was en is nu in restauratie.
Met een trolley zijn we over de plantage gereden en de toergids verteld met een heerlijk "Southern Accent" over de plantage en zijn geschiedenis. 

Boon Hall is van de weinige plantages in deze streek die nog steeds in gebruik is. Ze verbouwen er geen katoen meer, maar tegenwoordig tomaten, aardbeien, perziken, pompoenen en op kleine schaal nog pecan nootjes.

John Boone en zijn vrouw liggen langs de Avenue of Oaks samen begraven. Er staat een wit houten kruis op het graf. Sinds 1955 is de plantage in het bezit van de McRay familie en is dit nog steeds.

Na de trolley tour zijn we naar "Slave Street" gegaan,  de plaats waar de slavenvertrekken zijn. deze kleine gebouwtjes zijn indrukwekkend en geven een beeld van het zware slavenleven en de omstandigheden. Ongelofelijk! In het laatste slavenvertrek geeft een oudere dame uitleg over Gullah, de nakomelingen van Afrikaanse slaven die hier naar toe zijn gebracht en over hun taal Geechee een mix van Engels en Afrikaans. De uitleg wordt gedaan met typische zuidelijke slaven zang en teksten.

We hebben niet de hele Gullah uitleg gevolgd en zijn halverwege naar de slavenvertrekken gegaan om hier lekker rustig rond te lopen en foto's te maken.De Boon Hall plantage is erg mooi om te zien en vonden het indrukwekkend. We rijden nog even naar Charleston historic district om naar de mooie huizen te kijken in Meeting Street en overige straten.


Na een tijdje hebben we het wel gezien en gaan richting Savannah rijden waar we aan het einde van de middag aankomen. Het hotel is prachtig en ligt midden in het historisch gedeelte van de stad. We kunnen dus het meeste op loopafstand doen. Het grappige aan dit hotel is dat je hier ook honden mag meenemen en we zien al een paar mensen met poedels rondlopen. Na het inchecken lopen we naar de kamer en horen al een paar honden blaffen, die reageren op onze stemmen. We doen een blaffend geluid op de gang na en krijgen gelijk in koor respons van honden in diverse kamers. We vonden dit erg grappig en Sem ligt helemaal in een deuk :-) Hopelijk zijn onze vrienden vannacht wel stil...Het weer is hier ERG warm en VOCHTIG..  dus lekker even afkoelen in het zwembad.

Na het zwemmen en een verkoelende douche gaan we eten bij Outback welke op 4 minuten afstand lopen zit en gaan daarna naar Riverstreet, een gezellige straat langs de Savannah rivier met veel restaurants, terrassen en een wandelboulevard.We lopen over de boulevard en worden aangesproken door een man die met een punt-tang en een stukje ijzerdraad binnen een aantal seconden je naam kan buigen. Hij vraagt naar de naam van Demi en begint deze te buigen en natuurlijk kort daarna die van Sem.... Erg leuk! We geven hem een aantal dollars, want hij vraag geen geld... maar wel een kleine bijdrage omdat het zijn inkomen is :-)

Even verder op de boulevard zien we een "world war II" monument in de vorm van een wereldbol, welke gesplitst is in twee helften. Op beide helften staan de namen van slachtoffers vermeld, maar ook op de straatstenen rondom het mooie monument.
We lopen verder via de boulevard richting het hotel en komen langs prachtige panden en huizen. Savannah is echt een leuke stad om doorheen te wandelen.Savannah staat bekend als America's most haunted city en men zegt dat je hier niet ontkomt aan de donkere kant van de stad... Er zijn diverse verhalen over geesten, spookhuizen en behekste begraaf-plaatsen. Bijna elk gebouw in het historische stadsdeel heeft wel een spookverhaal. Er worden dan ook diverse Ghost Tours aangeboden, waaronder een van Hearse Ghost Tours. Zij gebruiken oude lijkenauto's om een tour te maken en zien deze plotseling voorbij rijden.


Een paar minuten later zien wij de lijkenauto geparkeerd staan voor ons hotel.. leeg, zonder toeristen er in,.. of zouden er soms geesten in rond touren?

Grappig.. maar toch ook wel een beetje vreemd..Het hotel is modern en trendy ingericht. We zijn erg blij met de keuze en vooral omdat het midden in het historische gedeelte va Savannah ligt en alles aan te lopen is.

Het was weer een super leuke dag in het WARME en VOCHTIGE Savannah.
We hebben 135 mijl gereden (216 kilometer).
41 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige plaatsen! Die zet ik op mijn Bucket list. Hotel ziet er ook super uit! Ik ga snel jullie vorige dagen lezen, want ik loop achter en het regent nu, dus ik lig lekker op de bank te Ipadden !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt doen hoor Esther, wij vonden de omgeving Savannah en Charleston indrukwekkend en kijken terug op een mooie ervaring die we niet hadden willen missen. Gaan absoluut nog een keer terug.

   Verwijderen
 2. Charleston en Savannah zien er allebei prachtig uit!
  Jullie hotel trouwens ook.
  Allemaal van die leuke straatjes in Savannah!
  Wel een beetje vreemd die ghost tours.
  Ben benieuwd of jullie de honden in de nacht ook hebben gehoord.
  Veel plezier morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben onze vrienden niet meer gehoord in de nacht Janette en ook geen last gehad van de Savannah geesten :-)

   Verwijderen
 3. Wat een geweldig verslag van deze plaatsen. Jullie schrijven zo enthousiast dat het wel ontzettend de moeite waard moet zijn. De foto's geven een goede indruk van wat jullie gezien hebben. Erg gaaf, lijkt mij. En de plantage heel indrukwekkend! Goed reis morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het compliment Christa. Wij vonden de trip door het zuiden erg leuk, met name Savannah en Charleston.

   Verwijderen
 4. Ik vind Georgia en South Carolina echt fantastisch, we moeten wel terug want we hebben de plantations nog niet bezocht.

  Jullie komen steeds dichter bij Florida...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt aan te raden Hans. Hadden geen idee wat te verwachten van de plantage, maar vonden de Boon Hall erg indrukwekkend.
   De sfeer in Virginia, North en South Caroline is echt Southern! Totaal anders dan Florida - wat natuurlijk ook een favoriet van ons is :-)

   Verwijderen
 5. Mooi verslag weer, die plantage is echt mooi en indrukwekkend, ik herken het wel van North and South, gaaf!
  Wat een leuke plaatsen zeg , ik hoor dat wel vaker, zou er ook graag eens een kijkje nemen! Jullie hebben echt weer een super vakantie. Nog veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je een gelegenheid hebt om te gaan Renee... echt doen. Jullie zullen het ook geweldig vinden.

   Verwijderen
  2. We zouden vorig jaar gaan , tien hadden een rondje deep south geboekt, maar toen verloor Ton (mijn man) zijn baan en toen hebben we geannuleerd, maar ik hoop er zeker nog eens te komen!

   Verwijderen
 6. Wat een heerlijke dag, prachtige huizen daar zeg! Wil nu helemaal graag daar een keer in de buurt rond kijken. Dat hotel is leuk zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt een keer doen Cindy zo'n road trip door het zuiden. Het is er super mooi en zoveel te zien.

   Verwijderen
 7. Wat een enorme rijkdom en armoede tegelijkertijd is het daar vroeger geweest......heel indrukwekkend allemaal. Je beschrijft het zo mooi en goed dat ik echt geboeid was er door, complimenten hoor!! Ook het hotel ziet er weer perfect uit en hopelojk hebben jullie geen last van blaffende honden of maffe geesten hihihi. Een beetje creepy is die wagen zeker wel.....
  Have Fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij vonden Savannah en Charleston erg mooi Saskia en gaan zeker nog een keer terug. Het is daar totaal anders dan Florida en heel goed te combineren. Bedankt voor het compliment, erg leuk om te horen van een mede blogger :-)

   De honden hebben we in de nacht niet meer gehoord en die geesten zijn waarschijnlijk door het gesnurk weg gebleven, haha

   Verwijderen
 8. Wat een indrukwekkende tegenstellingen mooi in beeld en woord gebracht, alsof we er zelf bij zijn! Super en dan dat hotel hoop dat jullie goed geslapen hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Mariska, het was ook erg gaaf om daar op de plantage rond te lopen.
   Het hotel was ook super en hebben geen last van de geesten gehad. Het was voorheen een oude Coca Cola bottelarij dus die geesten kennen alleen maar HAPPINESS :-)

   Verwijderen
 9. Wauw zowel Charleston als Savannah zien er uit om bezocht te worden. Zetten we ergens op een lijst. Mooi ook hoe je het beschrijft. Enne ben benieuwd of er nog iets spannends is gebeurd 's nachts met al die dwalende geesten en spoken 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt een aanrader Sonja. Wij gaan zeker nog een keer terug want er is daar zoveel te zien en te doen.
   Geen last meer gehad hoor van bezoek in de nacht, haha...

   Verwijderen
 10. Charleston vonden wij op onze trip. Washington -> Florida ook een hoogtepunt. Echt de zuidelijke staten sfeer. Prachtige koloniale gebouwen en prachtige parken. Echt een dejà vu al die beelden. Nu zeker door naar Jacksonville, dan zijn jullie al in Florida en dan nog door naar Watersong Resort. En dan de beentjes omhoog....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Road Trip was echt geweldig Boudewijn en Rosa. We gaan zeker nog een keer terug naar deze omgeving - echt geweldig.
   Florida is ook gaaf en kijken al weer uit naar de vertrouwde omgeving in Davenport. Heerlijk!

   Verwijderen
 11. Ziet er super uit. If je in the film nith and south bent gestapt. Hotel even genoteerd, zit gebied o.a staat voor ons volgend jaar in de planning. Ziet er erg leuk uit. Heb je dit rechstreeks geboekt ? En nu op naar Orlando. Komt al bijna in zicht. Goede reis verder weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt aan te raden Arianne om deze omgeving te bezoeken. Het is er super mooi en erg indrukwekkend. Helaas wel erg warm en vochtig, maar goed te doen. We hebben het hotel rechtstreeks geboekt en zit sinds een paar maanden bi de SPG groep.

   Verwijderen
 12. Die plantation van 'North&South' staat ook nog op mijn lijstje, ziet er super uit.
  Die lijkwagen voor de deur is wel een beetje griezelig, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn hier helemaal weg van Ghost Tours Anita en overal worden ze aangeboden. Wij zijn denk ik iets te nuchter hiervoor, maar het zal best apart zijn om er een te doen. De plantage Boon Hall is echt een aanrader, maar er zijn er meerdere in deze omgeving die ook aanbevolen worden.

   Verwijderen
 13. Wij vonden Savannah vorig jaar ook zó mooi. Helaas moesten we Charleston en Boone Hall toen overslaan vanwege de blizzard die verwacht werd. Zo te zien aan jullie foto's moeten gewoon nog een keertje terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut een keer doen - het is daar echt prachtig!

   Verwijderen
 14. Wat een fraaie dag, de plantage is heel indrukwekkend!!
  De hele roadtrip is top eigenlijk, de foto's zijn weer prachtig !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn ook erg blij dat we de Roadtrip hebben gedaan. Hebben eerst wat getwijfeld vanwege de hoge drop-off kosten, maar het is het dubbel en dwars waard.

   Verwijderen
 15. Vandaad jullie weblog gevonden. Wat heerlijk om te lezen en de foto's te bekijken. Veel plezier nog onderweg naar Florida.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat jullie meelezen, we vinden het altijd gezellig als er mensen meelezen en reageren op onze belevenissen.

   Verwijderen
 16. Wat weer een mooie foto's vandaag. Jullie genieten volop zo te lezen. De plantage is wel indrukwekkend lijkt ons. Vele veilige mijlen gewenst richting Florida en we lezen gezellig met jullie mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk om zo met jullie mee te reizen. De foto's zijn prachtig en de hotels ook. Dat is zo leuk aan een roadtrip om iedere keer de verrassing te hebben aan het eind van de dag om te zien hoe het hotel dat je geboekt hebt tijden geleden in het echt is. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Anita, het blijft altijd spannend hoe de dag gaat verlopen en alles gaat zijn zoals je het in gedachten had of gepland hebt.
   Maar het is ook best pittig om vanuit je koffer te leven en onderweg te zijn. Uiteraard plan je rustmomenten in, maar het zijn toch lange dagen met heel wat miles te verslinden.

   Verwijderen
 18. Wat een leuk verslag weer en mooi foto's ook. Het was weer een super dag en indrukwekkend.
  Het hotel ziet er ook weer prachtig uit, vind alle hotels die jullie tot nu toe hebben gehad er mooi uit zien, dus sjapo, goed voorwerk verricht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Yvonne - alle credits voor de hotels gaan naar Nicole :-)

   Verwijderen
 19. Ik denk alleen maar bij elke nieuwe dag...Wauw!!
  Wat een mooie en indrukwekkende tour en zo'n oprijlaan zou ik ooit ook nog wel willen hebben :)
  Het hotel dat jullie hebben uitgekozen is ook alweer zo geweldig, wat een sfeervolle binnen plaats en super ligging, echt weer een dag om nooit te vergeten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de complimenten Marja, erg leuk.
   We zijn ook erg blij met de Roadtrip - de omgeving daar is prachtig!

   Verwijderen
 20. Wat een geweldige dag en wat zien jullie een hoop zeg! Lijk wel of dat er meer uren in jullie dag zitten zoveel doen jullie. Savannah lijkt me inderdaad erg prachtig en het hotel waar de honden in mogen ook. Al zou dat me onze eigen hond nog meer doen missen, ben ik bang. Gauw verder naar jullie volgende dag. Door onze eigen vakantie perikelen loop ik vaak een paar dagen achter.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Een prachtige dag zo te lezen. Die plantage ziet er erg indrukwekkend uit. En wat zijn die bomen met dat mos mooi om te zien.Mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen