zondag 26 juli 2015

Great Falls & Williamsburg

We verlaten vandaag District of Columbia en gaan naar de staat Virginia waar we overnachten in Williamsburg.

Deze morgen rijden we eerst naar de wijk Georgetown om naar DC Cupcakes te gaan welke gerund wordt door de zussen Kallines. Door de hitserie DC CupCakes op TLC zijn zij bekend geworden. We hebben de winkel snel gevonden en kunnen de auto ook gemakkelijk parkeren. Bij binnenkomst vernemen we dat ze pas om 10.00 uur open gaan en dat ze op dit moment alle bestellingen aan het inpakken zijn.

Erg jammer, want we hadden graag van die heerlijke cupcakes geproefd. We zijn toen vanuit Georgetown direct door gereden naar Great Falls, een nationaal park 15 mijl te noordwesten van Washington DC. Het nationale park is bekend door de stroomversnellingen in de Potomac Rivier en ligt in de staat Virginia, maar de rivier stroomt ook door de staat Maryland. In Great Falls zijn drie viewpoints, vanwaar je de stroomversnellingen kunt zien.  Het is er lekker rustig en zijn snel bij de uitkijkpunten.

De uitzichten op de Potomac Rivier zijn prachtig. Over een afstand van 1 mijl valt het water via een reeks van watervallen in totaal 23 meter naar beneden. Heel mooi om te zien.
We verlaten na ruim anderhalf uur Great Falls en bij de ingang staat inmiddels een lange rits aan auto's te wachten om het park binnen te mogen. Wij waren dus perfect op tijd! Onderweg ontbijten we bij een Cracker Barrel en rijden dan in een lange rit naar de koloniale stad Williamsburg.In de buurt van Williamsburg zijn we naar Jamestown Settlement gereden en een gedeelte van de Colonial Parkway gedaan. De Jamestown Island route vonden we niet spectaculair... op zich wel mooi, maar hebben snel de verkorte route gekozen ;-) De Scenic Route naar Yorktown hebben we geprobeerd te volgen, maar zijn op den duur de weg kwijt geraakt en toen maar naar het hotel gereden waar Demi en Sem in de pool zijn gesprongen - letterlijk, haha...

Na het zwemmen en relaxen op de hotelkamer zijn we naar Williamsburg Historic District gereden en hebben daar wat rondgelopen. Het ziet er gezellig uit en er lopen grote groepen bezoekers rond die een rondleiding door het plaatsje volgen. Wat later op de avond zien we veel ghost tours. Dit schijnt hier erg populair te zijn.

We zijn door een aantal straatjes gelopen en plotseling zien we de Peanut Shop waar ze meer dan 100 verschillende soorten noten verkopen. Helaas was deze al gesloten, dus we hebben alweer niets kunnen proeven. Het is niet onze culinaire dag vandaag ;-)Op de hoek van West Duke of Gloucester Street zien we een leuk restaurant - Dog Street Pub. De buiten temperatuur is heerlijk en binnen is het net een koelkast, dus we besluiten lekker buiten op het terras te eten.

Na het eten zijn we naar het hotel gereden want we waren aardig vermoeid van de lange dag. We hebben vandaag 271 mijl gereden (434 kilometer) en redelijk veel file gehad, waarschijnlijk omdat het zondag is.

Morgen gaan we door twee staten rijden...  
25 opmerkingen:

 1. Geweldig The Great Falls! En super foto's weer
  Die taartjes en cupcake tentjes ( ook in NY) kennen wij helemaal niet....moet toch eens vaker naar TLC kijken,
  Kan me voorstellen dat Demi en Sem ( leuke naam😉) in het water zijn gesprongen, zo te zien is het aardig warm.
  Fijne dag weer morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat jullie te vroeg waren voor de cupcakes. Twee jaar geleden liepen wij daar 's-middags, nou er stond toen een mega rij. Mooi he de Great Falls. En wat ziet dat restaurant er gezellig uit waar jullie hebben gegeten. En is die lucht boven Sem echt zo blauw? Waanzinnig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat DC Cupcakes nog dicht was, ze zien er erg lekker uit. Great Falls hopen wij ook nog te gaan zien volgende week. Mooie foto's!!
  Williamsburg ziet er erg gezellig uit! Morgen veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldige trip maken jullie zeg, wel erg jammer van de cupcakes! Schitterende foto's en wederom een leuk verslag, ik heb het weer verslonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super rit, prachtig die watervallen. Jullie maken echt een prachtige reis!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie rit weer vandaag met die watervallen en jullie waren zeker lekker op tijd, nu staat er niemand anders op de foto's! Jammer van de cupcakes, maar ja het is zoals het is, jullie hebben het wel gezien! Wat een leuk restaurant en weer eens wat anders om buiten te eten i.p.v binnen met de airco! Veel plezier weer morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig, Williamsburg, wat een supertrip maken jullie zeg! Complimenten voor de styling van Demi, wat ziet ze er iedere dag weer mooi uit(vooral namens mijn jongste dochter). Ben erg benieuwd naar jullie Kimpton ervaring straks!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh dat ziet er allemaal geweldig uit, prachtige foto's ook !!
  Topdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Inderdaad niet jullie dag om lekker te proeven van al dat lekkers, maar genoeg andere leuke en mooie dingen te ontdekken...wat is ook dit weer een mooie en sfeervolle stad, vooral de watervallen zijn echt geweldig, leuke foto's ook om weer in een lijstje te doen ( ik denk dat jullie aan het eind van de trip zoveel leuke foto's hebben dat je je hele huis ermee kan behangen :) )

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Schitterende rit zeg, echt hele moooe natuur. Prachtige foto's ook weer van jullie allemaal. Williamsburg is echt heel mooi, lijkt me meer dan de moeite waard. Super leuk restaurant hebben jullie uitgezocht!!
  Have Fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super mooi die watervallen. De dag eindigde gelukkig toch met heel veel lekkers, wat een leuk restaurant. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer van de cupcakes , volgende keer beter.
  Wat zien alle foto's er mooi uit!
  En echt een prachtig omgeving ook.
  Veel plezier nog met jullie roadtrip

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijke vakantie. En wat ziet Williamsburg er leuk uit! Super zo'n bezoek aan Whtie House, heel herkenbaar. Veel plezier nog de rest van de trip!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een super mooie rit hebben jullie vandaag gedaan, mooie foto's ook!
  Williamsburg ziet er ook heel leuk uit met al die mooie huizen, jammer van die cupcakes en de noten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie foto's! En wat een mooi stadje! Jammer dat je geen cupcakes hebt kunnen proeven.. Genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een schitterend tocht met weeë geweldige foto's, echt geweldig om te lezen en te zien, jammer van de cupcakes maar je kunt niet alles hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Yes, eindelijk een zwembad voor de kids. Wat zullen ze hier naar uit gekeken hebben. Zoveel moois gezien en dan is een zwembad altijd een fantastisch beloning!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooie plaatjes hebben jullie weer geschoten !! Joepie.... een zwembad, heerlijk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jammer dat de culinaire uitspattingen niet doorgingen.
  Wat een mooie foto's bij de potomac.
  Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Veel gereden, maar heerlijke dag weer! En wat jammer van de cupcakes!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jammer van de gemiste proeverijen. Maar een mooie dag verder om te zien. En lekker diner op het terras. Wel zo lekker en gezellig. Kan niet overal.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat gijn die watervallen prachtig! Goed dat jullie op tijd waren, zo zonde als je lang moet wachten en ook nog zo'n eind moet rijden. Erg mooie route! Na zo'n afstand is een plons in het zwembad wel heel welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooie foto's. Waren eigenlijk niet van plan om naar Williamsburg te gaan maar na jullie foto's gaan we dat er toch even in plannen. Wij zitten tenslotte in Richmond. Geniet van jullie reis.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Prachtige foto's! Dat alles gesloten was, was natuurlijk voor jullie eigen best wil ;)
  Ik lees weer snel verder (in de verkeerde volgorde) !

  BeantwoordenVerwijderen