dinsdag 21 juli 2015

Happy Birthday

Van Harte Gefeliciteerd Nicole met je verjaardag. Hoe geweldig is het om je verjaardag te vieren in New York city.Gisteravond zijn we omstreeks acht uur vermoeid naar bed gegaan en hebben heerlijk geslapen. Uiteraard wel vroeg wakker deze ochtend, maar hebben nu wel een lekkere lange dag in NYC. Demi en Sem hebben thuis al een mooi cadeau aan Nicole gegeven en hebben dit gedaan vanwege het gewicht. Ze hebben een mooi fotoboek samengesteld met alle mooie momenten tussen beiden en Nicole. Prachtig en super lief!

We gaan ontbijten bij Skylight Diner welke dicht bij het hotel in de wijk Hellskitchen ligt. De diner ligt op de route naar Pier 79 aan W. 39 Street waar de watertaxi opstapplaats is.Vanuit Pier 79 (Midtown) varen we richting Battery Park en slaan de eerste stop bij Cristopher Street (Greenwich Village).


Bij Battery Park is het erg rustig en we lopen over de wandelboulevard richting 9/11 memorial , waar we besluiten om eerst One World Observation Tower te bezoeken. Er staat al een lange rij buiten en willen aan sluiten in de rij, maar je hebt hiervoor tijd-tickets nodig. Ze sturen ons naar binnen om tickets te kopen. Nadat we dit gedaan hebben vragen we bij de kassa of we nu in de rij kunnen aansluiten? Nee hoeft niet, we mogen gelijk doorlopen naar de ingang - super! Dat scheelt ons veel tijd.

De ingang is prachtig en er wordt bijgehouden hoeveel bezoekers er zijn gweest en uit welk land van de wereld. Nu begrijpen we ook de vraag bij de kassa waar wij vandaan komen.


Bij binnenkomst moet je plaats nemen voor een grote video wall die beelden van New York laat zien, welke na de presentatie plotseling wegschuift. Je staat daarna direct achter glas met een prachtig panorama uitzicht op New York.
We huren een soort van Ipad die precies aangeeft waar je op dat moment staat en welke gebouwen en wijken voor je liggen. met daarbij interactieve informatie. Je kan er de gehele tower mee rondlopen en veel te weten komen over New York en omgeving.

Uiteraard zijn we ook naar de Skyportal gegaan welke je een bovenaanzicht op de onderliggende straat. Geweldig mooi gemaakt.Een van de vele prachtige uitzichten op de stad New York en op de nieuwe torens die ze aan het bouwen zijn.


Na One Tower Observation zijn we naar het naast gelegen 9/11 Memorial - Ground Zero gelopen, welke indrukwekkend is.  De gedenkplaats is geopend in 2011 ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen op 11 September 2001.  De gedenkplaats bestaat uit twee galerijen die op de precieze plaats liggen waar de Twin Towers ooit stonden. Op de galerijen staan de namen van 2754 slachtoffers gegraveerd in brons.

Daarna zijn we richting Brookfield place gegaan en de via de wandelboulevard richting Stone Street Historic District gelopen. 


Stone Street Historic District is prachtig en heeft leuke straatjes met authentieke gebouwen en restaurants. Je kan er lekker buiten eten en wat drinken. Stone street was eerst bekend als Brewer Street, in 1660 genaamd als Brouwer Straet door de Nederlanders. Het kreeg de naam vanwege de ronde keistene (kinderkopjes) die hier gebruikt zijn en was de eerste bestrate straat in New York.

Daarna zijn we doorgelopen naar een andere toeristische attractie hier - de Charging Bull op Broadway en Morris Street. Deze Charging Bull wordt ook wel Wall Street Bull genoemd en men staat er in rijen om er mee op de foto te gaan. Het is er echt dringen..

Mensen zeggen dat je de neus, horens en testikels moet aaien voor goed geluk?

Daarna zijn we langs de Trinity Church gelopen op de kruising Wall Street en Broadway. Deze kerk heeft een historisch kerkhof waar veel prominente New Yorkers begraven liggen, waaronder Robert Fulton, die de stoomboot ontwikkelde. Het is een prachtig gebouw.Uiteraard nog even rondgelopen in het financiële district Wall Street....Federal Hall met George Washington die hier in 1789 zijn eed als eerste Amerikaanse president heeft afgelegd.
Daarna zijn we teruggelopen naar de pier en wilden graag met de watertaxi naar de Brooklyn Bridge varen, maar dit was niet mogelijk omdat de hele haven stilgelegd was. President Obama kwam er namelijk aan voor een bezoek aan NYC. Het hele gebied was afgezet door politie en op gebouwen stonden scherpschutters die de omgeving in de gaten hielden. In de haven lagen 5 boten met zwaar geschut om ook hier alles onder controle te houden. Indrukwekkend allemaal en dat allemaal voor een bezoek. Kort daarna kwamen er 4 helicopters aan welke steeds in formatie van twee vlogen. De eerste twee waren militaire helikopters en in één van de laatste twee helicopters zat dus Obame, maar in welke weten we niet. We hebben hem dus niet van dichtbij kunnen zien... maar dat doen we wel aanstaande zaterdag als we op de koffie gaan in het Witte Huis :-)

Het geheel was een super leuke ervaring om mee te maken...

Na de landing van Obama werd de haven weer geopend en zijn we met de watertaxi naar de Brooklyn Bridge gevaren en daar wat rondgelopen. Je loopt hier wat af in New York...Brooklyn Heights en park is ontzettend mooi en het is hier lekker rustig.
De laatste rit met de watertaxi is naar het vrijheidsbeeld, waar we natuurlijk ook mee op de foto gaan..

In Hellskitchen (om de hoek bij het Hotel) zitten ontzettend veel restaurantjes en zijn gaan eten op aanbeveling bij Five Napkin. Ze hebben hier de lekkerste burgers van NYC!  
Daarna nog even langs Times Square geweest om alles nog eens te zien bij avondlicht, al maakt dan niet zoveel verschil want de video schermen geven zoveel licht dat het wel overdag lijkt..Bij het Revlon billboard is het erg druk want hier word een videobeeld live weergegeven van het publiek dat er voor staat en deze gaat uiteindelijk inzoomend aftellen, waarna er een groot hart in beeld verschijnt en uiteindelijk een foto gemaakt wordt. Iedereen wil in dat hart komen te staan en uiteraard hebben de Moolenschotjes het ook geprobeerd, haha...

18 opmerkingen:

 1. Hartelijk gefeliciteerd Nicole. Wat geweldig om je verjaardag in New York te kunnen vieren. Jullie hebben al aardig wat gedaan na aankomst, is de taart besteld bij Carlos? Een superfijne dag vandaag en heel veel plezier allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hieperdepiep Hoera...nogmaals van harte gefeliciteerd en inderdaad what a place to celebrate your birthday!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nicole Gefeliciteerd !!!! Wat geweldig om deze dag in New York te kunnen en mogen vieren. Geniet ervan en laat je heerlijk verwennen vandaag !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gave , maar volle dag! Wat is er veel te doen in New York en wat een leuk,verslag weer, heerlijk hoor, ben de komende weken weer heel benieuwd wat jullie allemaal gaan doen! Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad wat een gave dag!! Wat hebben jullie al veel gezien en gedaan zeg.....Stonestreet ziet er echt geweldig uit, zeker de moeite waard maar dat kan ik van het hele verslag wel roepen hahahaha. En wat een machtsvertoon is het toch als Obama ergens aankomt, eigenlijk wel gaaf om mee te maken. Heel veel plezier verder en ik verheug me al op het volgende verslag......O ja, Sem wij vinden je een erg leuk vrijheidsbeeld :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, wat hebben jullie veel gedaan zeg! We hebben al weer veel tips uit jullie verslag gehaald :). Stonestreet had ik ook al bij Christa's blog gezien en gaan wij ook zeker bezoeken, erg mooie foto's. De burgers van 5 Napkin Burger staan op nr.1 heb ik gelezen, de moeite waard dus?
  En wat een mensenmassa zeg, op Times Square. Enne Sem, die kroon willen wij ook!!
  Hier staan de koffers al gepakt en we komen jullie kant op. Veel plezier morgen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog gefeliciteerd met je verjaardag Nicole!
  Zo wat een gave dag! En dat al de eerste dag.
  Stonestreet ziet er er gezellig uit, wij de volgende keer ook maar even een kijkje nemen.
  En wat leuk dat Sem al zo'n vrijheidsstrijd kroon heeft!
  Veel plezier in the city that never sleeps!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat hebben jullie al veel gedaan de eerst dag! Zo leuk he...Stonestreet, Batterypark, heerlijk om mee te lezen en jullie ervaringen mee te beleven.
  Enne....wat zijn de kids dit jaar weer veranderd Leuk hoor!!
  Geniet van jullie verblijf en ik verheug me alweer op morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtig verslag heb je er weer van gemaakt, en leuke foto's ook! Veel plezier nog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nicole, gefeliciteerd. The place to be on your birthday. Jullie hebben al veel gedaan. Erg leuk om te lezen. Have fun

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een waanzinnige dag en plek om je verjaardag te vieren. Lekker veel foto's ook. Brings back memories! Geniet lekker verder ik geniet absoluut mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nogmaals gefeliciteerd, Nicole! Geweldige dag. Ik zag een hoop bekende plekjes voorbij komen, fantastische stad, hè! Ik krijg nu al heimwee.... .
  Veel plezier morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefeliciteerd met de verjaardag van Nicole! Wat een superplek om jarig te zijn. Wat is New York toch een gave stad en wat hebben jullie al veel gedaan op de eerste dag. Die glazen vloer ziet er ook erg indrukwekkend maar ook spannend uit zeg! Have Fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuk dorps straatje zo in het midden van die metropool met die skyscrapers!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een geweldige dag, heel veel indrukwekkende dingen gezien zeg WOW.
  De foto's van boven zijn geweldig kun je nagaan als je er zelf staat..

  Have fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw wat een dag, zo indrukwekkend allemaal! Dat jullie op die Skyportal hebben gestaan, van m'n leven niet, wat is dat eng! Wel spectaculaire foto's.
  Volgens mij hebben jullie "korte beentjes" van vandaag want wat hebben jullie veel gedaan/gezien, geweldig!
  In het "hart" kan ik wel een paar Moolenschotjes ontdekken hoor ;-) Leuk aandenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo, jullie hebben al veel gedaan de 1e dag! Dat is nog eens leuk je verjaardag vieren! Ik ga snel jullie volgende dag lezen!

  BeantwoordenVerwijderen