zaterdag 25 juli 2015

Op bezoek bij Obama in 'The White House' en Washington D.C.


Vandaag is de grote dag... we gaan op bezoek in the White House en worden om half acht verwacht. We zijn om 6 uur opgestaan, wat erg vroeg is voor de Moolenschotjes en Sem ligt nog heerlijk te slapen.

Gelukkig is het vanuit het hotel maar 4 minuten lopen en zit er in het hotel een Starbucks voor een snel ontbijt. Bij de poort van het Witte Huis wordt er gekeken of we op de lijst staan en moeten onze paspoorten laten zien. Alles is goed.. behalve bij Nicole. Zij wordt apart genomen voor een extra screening omdat haar meisjesnaam niet op de lijst vermeld staat. Bij de aanvraag hebben we de familienaam doorgegeven, maar hier hebben ze de regel om de achternaam te gebruiken welke in het paspoort vet gedrukt staat en dat blijkt haar meisjesnaam te zijn. Na 10 minuten krijgt ze toch een akkoord en mag ze verder lopen naar het gebouw aan de overkant waar de volgende screening plaats vindt. We worden drie keer gecontroleerd, dus je loopt niet zomaar even naar binnen.

Via mooie monumenten en aangrenzende gebouwen wandelen we richting de zij-ingang van het huis.Na 20 minuten staan we bij de ingang van het Witte Huis en mogen we eindelijk naar binnen. Je wandelt door een lange gang met foto's van voorgaande presidenten en bijzondere gasten, maar natuurlijk hangen er ook veel foto's van Obama en zijn gezin.Vanuit de gang heb je uitzicht op de omliggende tuinen en uiteindelijk bereik je de ontvangst kamers zoals de blue room, green room, red room en eetkamer.

Het ziet er allemaal prachtig uit en gelukkig mag je sinds 1 Juli dit jaar foto's maken, dankzij Michelle Obama die het fotoverbod heeft opgeheven. Na zo'n 45 minuten zijn we door het huis gelopen en komen we uit aan de voorzijde. Natuurlijk ook hier nog wat foto's gemaakt voordat we het Witte Huis weer verlaten...


Het Witte Huis ligt aan de National Mall en na ongeveer 15 minuten lopen staan we bij het Washington Monument, opgericht voor de 1e President. Je kan goed zien dat deze obelisk in twee fasen is gebouwd, de kleur verschillen in het marmer zijn duidelijk zichtbaar. We zijn uiteindelijk niet met de lift naar boven gegaan want er stond een lange rij buiten en het zonnetje deed al aardig zijn best om de temperatuur op te schroeven.Vanuit het Washington Monument lopen we direct op het indrukwekkende World War II MonumentVanuit het World War II Monument zie je Lincoln Memorial via de Reflecting Pool. Ook dit is weer een aardig stukje lopen en onze voeten maken de nodige 'walking miles'....


Eenmaal aangekomen bij het Lincoln Monument maken wij net als iedereen hier, een foto op de trappen voor het monument. Het is er aardig druk en ook al lekker warm door het reflecterende marmer. Het monument is een gedenkteken aan de 16e president Abraham Lincoln en staat ook afgebeeld op het 5 dollar biljet. Binnen staat het beeld van Abraham Lincoln, waar het dringen is geblazen om ervoor een foto te maken. Het is absoluut een prachtig monument en indrukwekkend om te zien.Vanuit het Lincoln Monument heb je een mooi uitzicht op het Washington Monument.
Nabij het Lincoln Monument hebben we even gerust en gegeten bij een eet-tentje langs de wandel boulevard. Onze voeten worden al aardig moe van al het lopen want de National Mall is aardig groot...

We zijn daarna richting Korean War Veterans Memorial gelopen en ook dit monument is indrukwekkend. Op de lange zwarte muur van graniet staan afbeeldingen gegraveerd van de ruim 58.000 soldaten die gesneuveld zijn. Hun namen worden via luidsprekers omgeroepen.

Op het wandelpad richting Washington Monument (welke midden op de National Mall staat) komen we deze grappige Squirel tegen die telkens zijn kopje in de waterbuis steekt - erg leuk om te zien. We denken dat hij er water uit drinkt of iets in verstopt heeft.We zien het Martin Luther King Jr Memorial in Potomac Park liggen, maar zijn er niet helemaal naar toe gelopen. Onze voeten wilden niet meer en het is in de volle zon erg warm.

 

Demi en Stefan zijn nog even naar de 'Japanese Lantern' gelopen en over de Kutz Bridge om van het Thomas Jefferson Memorial aan de overzijde van het Tidal Basin een foto te maken. Sem en Nicole zijn lekker op een bankje tegenover Washington Monument gaan zitten om even bij te komen van al het lopen...Uiteindelijk zijn we weer verder gelopen richting het Capitool en Smithsonian Castle / Smithsonian Museums.

De afstand naar de Smithsonian Museums is ook aardig en onze voeten worden hier echt getart, plus het zonnetje doet ook een aardige aanslag op onze conditie :-) Tussendoor zijn we een aantal keer gestopt om wat bij te komen en hebben een verkoelend ijsje gepakt bij een ijscowagen langs de Mall. Hadden we echt verdiend..


Na de verkoelende 'Break" zijn we bij het Smithsonian National Air and Space Museum naar binnen gegaan.


Het heeft de grootste en meest belangrijke collectie van lucht- en ruimtevaart artefacten. Dit museum trekt jaarlijks meer dan 8 miljoen bezoekers en daarmee het best bezochte in de VS. 

De Moolenschotjes zijn geen echte museum bezoekers, maar vonden deze erg leuk en interessant. We hebben er uiteindelijk ruim twee uur in doorgebracht. Ander voordeel was dat het er ook heerlijk koel was :-)Na het bezoek aan het Air en Space museum waren we echt doodop van het wandelen en sjokken... We hebben buiten een taxi aangehouden om ons terug naar het hotel te brengen. Aan het begin van de avond zijn we nog met de auto naar Arlington Cemetery gereden, want onze voeten wilden echt niet meer....  Helaas was de parkeerplaats om half zeven al gesloten en hebben we een bezoek aan deze bijzondere begraafplaats moeten laten schieten. Jammer, we hadden dit nog graag gezien maar je kunt helaas niet alles op één dag doen. Daarna zijn we naar een dichtstbijzijnde Outback gereden en hebben er heerlijk gegeten - hadden allemaal ook honger van alle activiteiten vandaag!!

Op de terugweg naar het hotel zijn we langs de National Mall gereden voor avond foto's, want de meeste gebouwen zijn prachtig verlicht. Wij hebben het Capitool niet meer aangedaan omdat deze in de stijgers staat voor renovatie.Het was een TOP dag met ontzettend veel wandelen.... en een zware dobber voor onze voetjes :-)

We hebben een aantal reacties gehad waarom het verslag niet aan te klikken was of te bezoeken.... Reden was dat het verhaal nog gescreend moest worden door de "secret service', haha :-)


33 opmerkingen:

 1. Wat gaaf hè om daar in het huis van de president van de VS te staan. Super om mee te maken. En wat zijn de afstanden op de national Mall toch groot. Jullie hebben wel heel veel gezien hoor. Leuk om jullie verhalen te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was allemaal indrukwekkend om te zien en vonden het heel bijzonder. De afstanden op de National Mall zijn echt groot en daarnaast doet de hoge temperatuur ook een aardige aanslag op je. Bedankt voor jullie leuke reactie

   Verwijderen
 2. Topdag en gave foto's. Tot van de week in Watersong.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie indrukwekkende dag daar !! Prachtige foto's !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bijzondere dag hoor, tenslotteNkomt niet iedereen zomaar in het witte huis! Vermoeiende dag dag wel ,maarcdan heb je ook wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe gaaf is dat dan, foto's maken bij de president WOWWOOWW!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie en indrukwekkende dag!! Prachtige foto's, zo krijg je een goede indruk van de stad. Ik kan me voorstellen dat jullie helemaal kapot waren na zo'n dag, maar zeker de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was absoluut indrukwekkend, maar we waren aan het einde van de dag er helemaal door heen Saskia

   Verwijderen
 7. Wauw, wat een dag weer, waarschijnlijk ook "korte beetjes" inmiddels, jullie hebben aardig weer wat af gelopen. Voordeel is ook dat je dan heeeeerlijk slaapt ;-)
  Had leuk geweest als je ineens Barack tegen het lijf was gelopen en dat hij dan had gezegd "Hi Moolenschotjes, nice to see you al here";-)
  Top dag geweest weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was inderdaad erg leuk geweest Yvonne, maar we hebben begrepen dat hij deze week in Azië is..

   Verwijderen
 8. Een indrukwekkende dag.
  Ook nu herkennen wij weer de meeste dingen.
  Echt gaaf dat jullie bij Obama op bezoek mochten.
  Jullie voeten zullen wel kapot zijn van al dat lopen.
  Veel plezier morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was een erg leuke deg Janette en met veel indrukken. De Monumenten zijn prachtig. Het is alleen wel een aanslag op de voeten, maar de moeite waard.

   Verwijderen
 9. Wat hebben jullie veel gewandeld! En met die temperaturen is het helemaal aanpoten! Mooie foto's en een dag om niet te vergeten denk ik zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een super dag en zo leuk dat er foto´s gemaakt mogen worden in het WH, dat vonden wij toen zo jammer dat dat niet mocht. Let maar op, als je nu een persconferentie van President Obama ziet zeg je vast: 'Oh die zaal heb ik gezien'...
  Top foto's van het mooie DC!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een indrukwekkende dag zeg, vooral het bezoek aan het witte huis lijkt me erg bijzonder.
  Kan me voorstellen dat jullie voeten het begaven, jullie hebben aardig wat miles gemaakt.
  Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wilfred v weije28 juli 2015 om 15:52

  Ziet er weer top uit allemaal vriend!je maakt er weer een mooie reportage van.super.������

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een fantastische dag. Jullie zijn dus gewoon echt IN het Witte Huis geweest. Twee jaar geleden stond het beeld van Lincoln in de steigers dus dat was jammer. Maar wat een kilometers hebben jullie afgelegd. Pfoe respect!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een ontzettend leuk verslag weer! Prachtige foto's en respect voor jullie wandelkwaliteiten :)!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een geweldige dag!!! Wel flink wat kilometers gelopen maar alles wat jullie gezien hebben is zo bijzonder! The White House van binnen is ook echt heel bijzonder. Wat lief van Michelle dat je van haar wel foto's mag maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het verslag deed het gisteravond idd niet, nu gelukkig wel. Wat een topdag! Dat bezoek aan het Witte Huis, hoe gaaf! En pffff veel gedaan en gelopen zeg! Jammer dat de voeten op een gegeven moment gaan protesteren he.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw, wat een geweldige dag hebben jullie gehad! Echt veel gezien en ook gelopen! Ik vond jullie verhaal over de Amish bijzonder. Misschien dom gedacht, maar ik had niet gedacht dat ze ook naar een Mall zouden gaan.... Gaaf dat jullie bij Ovama in de keuken gekeken hebben.... Ha ha. Dag eekhoorntje is te schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gauw nieuwe wandelschoenen kopen. Jammer van Arlington. Jullie hebben perfect weer. Hier komt het met bakken uit de hemel. Veel plezier op jullie toch naar Watersong Resort.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een geweldige ervaring, echt super zeg! Maar wat hebben jullie voetjes het zwaar gehad, pff. Jullie hebben wel ontzettend veel gezien van Washington. Topdag hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. WoW! Wat een geweldig indrukwekkender dag! Deze vergeet je nooit meer....die pijn in je voeten wel! ;-))
  Leuk verslag weet mooie foto's...fijn dat we mogen meegenieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Erg leuk verslag weer van vandaag. En super leuk dat jullie nu foto's mochten maken. Vele km in d benen maar alles zeker de moeite waard. Mooie foto's van deze toch wel bijzondere dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wauw ( x3), wat was dit een geweldige dag, ik wordt al moe bij het lezen over al die afstanden laat staan dat je de ook echt hebt gelopen...petje af hoor!!
  Zijn jullie zo maar op de koffie geweest bij Mr and Mrs President hoe gaaf is dat, oke de inrichting is nou niet wat je verwacht bij een modern gezin, ik vraag me dan altijd af wat ze er zelf aan mogen veranderen (en hoe hun slaapkamer er uit ziet Hahaha)
  Geweldige foto's van schitterende gebouwen wat zullen jullie aan het genieten zijn zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat ziet het er allemaal mooi, schoon,,groot en indrukwekkend uit! Is de hitte een beetje uit te houden? Washington schijnt nogal vochtig en heet te kunnen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jongen wat een feestje. De overgang van de stedelijke noordelijke oostkust naar de zuidelijke staten is een belevenis. En het wordt ook steeds warmer ongetwijfeld. Leuk om jullie op deze toer te volgen. En aan het eind de voetjes omhoog in Watersong Resort.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik ben zo jaloers, hoe hebben jullie dat bezoek weten te regelen? Elke keer als ik er over lees, dat zie ik dat je een aanvraag bij de Nederlandse ambassade moet doen (en op hun site staat dat ze er geen tijd voor hebben). Ik hoop rond de verkiezingen in Washington te zijn. Erg leuk trouwens om al jullie verhalen te lezen (ik kwam hier terecht na een reactie op mijn site Hurray-USA). Zouden jullie het misschien leuk vinden om een informatief artikel te schrijven over hoe je het witte huis kunt bezoeken? Mail me dan even op info[at]hurray-usa[punt]nl. Hartelijke groet!

  BeantwoordenVerwijderen