donderdag 6 augustus 2015

Celebration en de Gadetjes..


Lekker uitgeslapen vertrekken we naar Celebration. Voordat we Watersong verlaten zien we deze stranger de weg oversteken... en naar een villa sluipen. We hebben op Watersong Kraanvogels gezien en aasgieren, maar nog nooit wasbeertjes. Hij klimt het muurtje op en sluipt stilletjes rondom de villa. Vandaag worden de containers opgehaald dus waarschijnlijk is de racoon op zoek naar een ontbijtje...We willen gaan fietsen in Celebration maar het is al vroeg warm en hebben eigenlijk geen zin om in deze warmte te gaan fietsen. De volgende keer moeten we echt vroeger vertrekken, maar ja..... onze reputatie achterhaald ons ;-)We lopen Wolfgang Bakery binnen. Je vindt hier bijna hetzelfde assortiment als bij Carlo's Bakery, maar dan voor honden. Die Cannoli's zien er heerlijk uit, die zou Bo ook wel willen, haha...Op het pleintje staan de fonteinen aan en kinderen zijn met de waterstralen aan het spelen.
Ook Sem vindt dat erg aantrekkelijk en duikt regelmatig onder de stralen door....  totdat hij zich vergist en de waterstraal eerder stopt dan hij verwacht.. en nu dus lekker opgefrist is, haha...
We lopen langs het meertje en zien deze grappige watervogel steeds tussen de waterlelie's opduiken, maar de slimmerik laat zich niet makkelijk op foto vastleggen. Wanneer we hem spotten en een foto willen maken.. is de vogel al weer gevlogen, uhh.. ondergedoken, haha.

Maar... het is gelukt! Al moet je goed zoeken tussen de leliebladen - zie de rode cirkel :-)Ons favoriete plekje in Celebraton... de schommelstoelen aan Front Street, waar je al lekker
schommelend over het meer kan turen...  geweldig!!!Met een lekkere koude Caramel Frappuccino erbij van Starbucks kan ons geluk helemaal niet meer op...  Heerlijk :-)We gaan daarna snel naar huis, want we krijgen vandaag bezoek - de Gadetjes komen deze middag op visite. Vorige zomer zaten we twee villa's van elkaar vandaan op Watersong en het is erg leuk om elkaar na één jaar hier weer in Florida te zien. Ze zijn nu maar een paar dagen in Orlando en verblijven in een townhouse bij Regal Palms Davenport. Het is als vanouds weer super gezellig. De kids liggen al snel in het zwembad en zijn met de iPhone onderwater foto's aan het maken - welke super grappig geworden zijn, haha..


Uiteraard is het pay back time voor onze grote vriend Alec en Sem gaat met hem de Bean Boozled challenge doen ;-)   Heerlijke Jelly Beans proeven....  we hebben heel wat zure gezichten voorbij zien komen en natuurlijk het rennen naar de prullenbak, haha..

Nadat de kids allemaal hebben gedouched, zijn we naar ons favoriete restaurant Bahama Breeze gegaan. Vorige zomer zijn we hier samen ook naar toe gegaan en erg goed bevallen. We zijn met een grote groep, waardoor het niet eenvoudig is om snel een tafel te krijgen en moeten even wachten. We hebben buiten lekker zitten kletsen en na 45 minuten kregen we een tafel toe gewezen..We hebben heerlijk gegeten en willen graag de avond afsluiten met een lekker dessert van Coldstone. We zien via Google dat deze sluit om 22.00 uur... en dat gaan we niet meer redden, want we zitten nog aan tafel.. Naast de Bahama Breeze zit een Frozen Yoghurt en dat lijkt ons wel wat. Allemaal de auto in en op naar Menchie's Frozen Yoghurt maar ook die sluit om 22.00 uur en we staan voor een gesloten deur.

Nou zijn de Moolenschotjes echte ijsliefhebbers ;-) en weten we nog een leuk tentje voor een lekker ijsje, namelijk Twistee Treat. Volgens Google sluit deze omstreeks 22.30 uur..  dus we moeten haasten en iedereen sprint naar de auto's... op naar Twistee Treat aan Irlo Bronson Memorial Hwy.

Bij aankomst staat er gelukkig een kleine rij en kunnen aansluiten voor een ijsje. We hebben heel wat moeite moeten doen voor een ijsje, maar ze zijn dan ook HEERLIJK :-)


Stefan heeft een medium witte chocolade en amaretto ijsje besteld en ze hebben er een hele speciale van creatie gemaakt...  het is nog een uitdaging om deze met 27 graden buiten recht te houden, haha...


De temperatuur buiten is aangenaam en hebben heerlijk zitten genieten van ons ijsje en nog een tijdje verder gekletst over van alles en nog wat... voordat we er erg in hebben is het al laat en het personeel begint buiten alles al op te ruimen. Op den duur wordt zelfs de hoge druk reiniger ingezet... om ons weg te krijgen, haha.... 

Het was weer super gezellig met de Gadetjes en hebben afgesproken dat we nu geen jaar wachten voordat we elkaar weer zien...  dus tot binnenkort!!Op weg naar de villa komen we deze flitsende motor tegen... we blijven ons hier verbazen over de passie van Amerikanen voor auto's en motoren!

29 opmerkingen:

 1. Wat schattig dat wasbeertje. Je moet ze alleen niet onderschatten, ze kunnen meer dan je denkt.
  Was weer een gezellige dag met de Gadetjes.
  Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn lijken ons inderdaad slimmeriken Hannie en zeker niet zo braaf als ze er uit zien :-)
   Was inderdaad een super leuke dag met de Gadetjes

   Verwijderen
 2. Leuk om de ontmoeting met Gadetjes nu ook via jullie blog te lezen. Wat een zalige dag (en de foto met het wasbeertje wordt hier erg op prijs gesteld want zo goed hebben wij hem niet vast kunnen leggen :):))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hadden ook erg veel geluk Mariska. We dachten eerst dat het een kat was, vanwege de lange staart.
   Ze zijn wel erg schuw en op hun hoede.. dus idd super blij met de foto's.

   Verwijderen
 3. Deze wasbeer ziet er leuker uit dan die toen bij ons in new York was als het geen rat was.
  Een super gezellige dag met de gadetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer een gezellige dag, wat leuk ook dat de kids het zo goed met elkaar kunnen vinden en inderdaad, niet meer zo lang wachten tot de volgende ontmoeting Hahaha
  Geweldig dat jullie een wasbeer hebben gespot, zien er altijd zeer knuffelbaar uit...:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is altijd leuk om met mensen op te trekken die dezelfde passie van vakantie vieren hebben Marja.
   Gewoon lekker je ding doen en ideeën met elkaar delen, fantastisch toch?

   Verwijderen
 5. Zo'n lekker plekje op de schommelstoelen in Celebration. Gezellig dat de ontmoeting een vervolg krijgt. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is daar inderdaad altijd leuk om rond te lopen Anita.
   Thx..

   Verwijderen
 6. Gaaf een Wasbeertje en een Anhinga ( je watervogel :-) ), een ochtend Celebration is altijd leuk om te doen..
  Wat leuk dat de Gadetjes op bezoek kwamen, altijd gezellig...

  Nog heel veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh... bedankt!
   We hadden geen idee welk soort het was.

   Verwijderen
 7. Zo'n wasbeertje heb ik vorig jaar ook een paar keer gezien op Watersong, vooral 's avonds strunen ze inderdaad de vuilnisbakken af en kijken of er ergens iets te eten valt.
  Gezellig het bezoek van de Gadetjes, even lekker bijkletsen onder het genot van een hapje en een drankje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zien de laatste dagen wat meer wildlife dan eerder deze week... maar het weer is ook beter, misschien vandaar :-)

   Verwijderen
 8. Wat een heerlijke dag en dan nog afsluiten met zo'n leuk bezoek....wat wil je nog meer hahahaha. Nee serieus het was echt heel erg gezellig. Steef denk je er nog aan om ons de foto's te sturen? Ze zijn echt super leuk. Geniet lekker verder van jullie vakantie en inderdaad....tot gauw!!
  De Gadetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was super gezellig Saskia.
   De foto's staan inmiddels op Dropbox en zal de link naar je toesturen.
   Have fun in Cape Coral..

   Verwijderen
 9. Wat een gezellige dag. Die jongens daar waren stoerder dan ik met die Jelly Beans, hihi. Heb wel even gelachen om jullie race voor een ijsje !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat ziet er weer gezellig uit met z'n allen, leuk! Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Esther, altijd leuk met de Gadetjes :-)
   Het lijkt hier wel een ontmoetingsplaats, haha...

   Verwijderen
 11. Leuke dag, en gezellig die ontmoeting! Mooi, het meer bij Celebration, vooral die weerspiegeling van de wolken in het water vind ik altijd prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is daar inderdaad erg mooi Cindy en we vinden het altijd erg leuk om bij het meer te vertoeven...
   Deze keer hebben we geen gator gespot.

   Verwijderen
 12. Wat leuk om een wasbeertje te zien en dan gewoon op straat opzoek naar vuilnis. Wat is Celebration toch mooi en gezellig! Stoer hoor toch die Jellybeans en welke was nou het allerviest?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens de gezichten van de jongens waren de meeste niet zo lekker... Jessica.
   Vooral de viezen sokken en schimmelkaas waren erg smerig :-(

   Verwijderen
 13. Leuk hè, die schommelstoelen in Celebration!
  En weer een gezellige meeting met de Gadetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een gezellige dag, Celebration altijd leuk om even te zijn!, die dierenwinkel met die koekjes, ze zijn super mooi, maar wel duur he? Dat is aan onze Layla niet besteed, dat is hap slik weg.
  Wat gezellig met de Gadetjes, de kinderen zijn een beetje in de zelfde leeftijd, dus hartstikke leuk voor ze! Lekkere afsluiter bij Bahama Breeze en twistee Treat, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jammer dat het fietsen niet meer ging. Als je verderop Celebration verkent zie je prachtige paleisjes. De documentaire The Bubble geeft een goed beeld van Celebration. www.thebubbledocumentary.com

  BeantwoordenVerwijderen