zondag 9 augustus 2015

Reptile World Serpentarium & Three Lakes


Vanochtend een kort en snel ontbijt gedaan... we gaan namelijk naar St Cloud en hebben om 11.00 uur bij Reptile World Serpentarium afgesproken met de Biegjes. Vanuit Davenport is het ongeveer 50 minuten rijden en zijn perfect op tijd. Na 5 minuten arriveren ook Ron, Monique, Michelle, Pascal en Max.

Ze hebben hier een grote verzameling aan slangen en produceren sinds 1972 slangengif, welke ze voorzien aan meer dan 300 universiteiten en farmaceutische bedrijven voor onderzoek, medicijnen en het maken van antigif. Naast slangen hebben ze er ook alligators, leguanen, schildpadden en een aantal papegaaien. Bij binnenkomst kijken we eerst even bij de bak met schildpadden, waarvoor je voer kunt kopen. Altijd leuk om te doen en binnen een mum van tijd zijn ze bij je...


Deze grappenmaker trekt ook aandacht en heeft de toepasselijke naam IBITE, maar van ons krijgt hij de bijnaam ICLAW, haha...   (hij had het voorzien op de iPhone van Stefan)


We lopen door de vertrekken waarin ze allerlei slangen houden, sommige onschuldig en exotisch... maar de meesten zijn giftig en dodelijk.In de buitenvertrekken zitten de leguanen welke zich prima laten fotograferen, want ze hebben zojuist  eten gekregen.Wij zitten al klaar voor de Venom Show, maar worden gevraagd om mee te lopen naar de alligators voor hun dagelijkse maaltje. Voordat men dit geeft wordt alligator Pete eerst uit het water geroepen en laten ze zien dat Pete toch aardig snel kan rennen als hij honger heeft ;-) Deze ochtend staat er konijn op het menu, maar ze zijn niet kieskeurig hoor... het is hap, slik en weg.
Voordat de Venon (Gif) Show begint en men de giftige slangen laten zien, verteld de eigenaar over de verschillende slangen die ze hier houden, in welke gebieden ze leven, hoe je ze kunt herkennen, waarvoor je moet opletten en wat ze kunnen veroorzaken. Dit verhaal duurt eigenlijk net iets te lang en het is buiten al aardig warm aan het worden, waardoor de aandacht bij de meeste bezoekers een beetje verslapt.

Maar uiteindelijk laten ze achter glas zien hoe zij het slangengif afnemen en we begrijpen nu ook wel waarom we vooraf de uitleg kregen. Er is echt uiterste concentratie nodig om de slangen uit de bakken te halen en bij hun kop beet te pakken. Daarnaast zijn sommige exemplaren aardig sterk en doen er alles aan om de vrijheid op te zoeken...
Na de Venom Show mag je een slang vasthouden en dat wil Sem wel...

Stefan durft het uiteindelijk ook aan om de meeste gevaarlijke en giftige slang hier vast te houden, haha..Omdat we vanmorgen maar een kort en snel ontbijt hebben gedaan en inmiddels trek hadden, zijn we eerst even gaan afkoelen bij de dichtstbijzijnde McDonalds voor en natuurlijk voor een gezonde lunch :-)Na weer lekker afgekoeld te zijn en te hebben genoten van de gezonde lunch.. zijn we naar Three Lakes Statepark gereden. Voordat we dit doen gaan Rob en Stefan nog even de Publix in voor flesjes water, want je weet maar nooit...

Nadat we bijna bij het Statepark zijn aangekomen slaat het weer om, en vormen er donkere wolken boven ons... het begint nu ook harder te waaien en terwijl we de toegangsweg naar het park inrijden begint het ontzettend hard te regenen.  (de flesjes water hebben we plotseling niet meer zo nodig ;-)
Stefan en Ron vinden dit regenbuitje wel leuk, want nu kunnen ze eindelijk eens die 4Wheel Drive eens uitproberen, haha...

Het is hier prachtig om rond te rijden en we stoppen uiteindelijk bij Lake Jackson om wildlife te spotten... de auto's zien er lekker schoon uit door al die plassen en modderwegen.Na een stukje richting het meer te zijn gelopen spot Michelle aan de zijkant een slang... deze heeft ons ook gezien, maar blijft uiterst stil liggen... We hebben deze slang opgezocht en het is de Yellow Ratsnake.
We proberen alligators te spotten, maar meer dan ze alleen maar te horen grommen is er niet van gekomen - helaas. Wel hebben we heel kort even een paar ogen boven water gezien, maar daarna is deze alligator onderwater weggezwommen.

Aan de oever van het meer heeft Ron nog een pootfdruk van een alligator ontdekt.


Het is inmiddels al weer 5 uur en Ron en Monique hebben nog een afspraak staan voor vanavond. Wij nemen afscheid van de Biegjes en hopelijk weer tot snel...

Sem is achter het stuur gaan zitten en had hier ook wel willen rond scheuren ;-)

We rijden een tijdje achter de Biegjes aan richting Kissimmee / Davenport en stoppen onderweg even bij een Sports Authority om te zien of ze hier voetbalschoenen voor Demi hebben. Helaas hebben ze ook niet de juiste maat.

Richting de villa stoppen we bij Chili's nabij Championsgate om te eten. Wij zijn hier al eens eerder geweest en waren er toen niet van overtuigd of deze op onze favorieten lijst zou komen. Inmiddels weten we het wel... voorlopig niet :-)  Al zijn de desserts wel erg lekker...


Het was weer een super leuke dag met de Biegjes en hebben veel gezien.


37 opmerkingen:

 1. Een echte tip. Onze kleinzoons zijn ook weg van amfibieën. Gaan wij zeker doen als wij er weer met hen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hadden geen idee wat we konden verwachten en als je aankomt rijden wordt dat gevoel niet echt beter gemaakt.. maar de beleving en ervaring is echt super Boudewijn en Rosa. Zeker een keer bezoeker als de kleinzoons meegaan naar Florida.

   Verwijderen
 2. Leuk verslag, had het natuurlijk al bij de Biegjes gelezen, maar ook superleuk om jullie "kant van het verhaal" te lezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We lopen inderdaad wat achter Cindy.... maar genieten er dan ook van :-)
   Hopelijk matcht onze beleving met die van de Biegjes.

   Verwijderen
 3. Brrrrrr al die slangen das dan weer niks voor ons, hihi. Zo zie je maar weer hoe smaken en meningen kunnen verschillen hihi. Wij vinden Chili's juist wel weer leuk en lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is waar Ilse, ieder viert zijn vakantie op zijn eigen manier en heeft zo zijn persoonlijke voorkeuren.
   Chili's is niet slecht maar wij vinden andere restaurants beter passen bij onze smaak.

   Verwijderen
 4. Als ik iets vreselijk vind zijn het wel slangen, brrrr. Knap van Sem dat hij er eentje vast heeft gehouden. Ik gruwel bij de gedachte. En jammer dat het weer niet is gelukt met de voetbalschoenen. Maar de aanhouder wint, dus wie weet. Gezellig hoor zo'n dagje met elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slangen zijn ook niet ons ding hoor Sonja, maar wel erg indrukwekkend om te zien wat ze hier allemaal doen om mensen te helpen die onverwacht gebeten worden door een giftige slang. Daarnaast is het een keer wat anders dan een shopping mall en om daar te zien hoe ze eindigen als handtas of laars ;-)

   Verwijderen
 5. Mooie interessante dag met heel veel enge dieren, die van Stefan was wel het aller engst! Haha
  Gezellig ook weer met de biegjes, jammer van de regen, maar ja datvwas maar even. Konden jullie lekker crossen! Have fun tomorrow!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was absoluut een leuke en indrukwekkende dag Renee en Stefan heeft één van zijn angsten overkomen, haha...

   Verwijderen
 6. Super leuke dag, en stoer om de slangen vast te houden hoor!!
  Jammer van de regen in het state park, maar hee crossen door de plassen is ook fun :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De mannen vonden dat laatste misschien nog wel het leukste Rick :-)

   Verwijderen
 7. Wat een leuke en ook leerzame dag. Gezellig om dat samen met de Biegjes te beleven. Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We vonden het inderdaad erg leuk José en die slangen melkerij zeker indrukwekkend om allemaal te zien.

   Verwijderen
 8. Leuk en interessant uitstapje zo met z'n allen. Je durft wel hoor Stefan, met die grote slang.
  Misschien een leuke restaurant tip voor jullie "Roys Hawaiian restaurant". Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heeft even geduurd hoor Anita voordat Stefan dit durfde :-)
   Bedankt voor je restaurant tip, we gaan hem onthouden. ook gezien dat ze meerdere vestigingen hebben

   Verwijderen
 9. Wat een leuk uitje is dat zeg, en aan de wijsvinger van de gif melker is te zien dat het niet echt een ongevaarlijk beroep is :)
  Stoer hoor dat Sem die slangen heeft vastgehouden, voelt net even anders aan dan dat je had verwacht :) ( oh, en natuurlijk ook stoer van Stefan :) )
  Geweldig om zo te crossen door een state park, zo fijn dan dat je niet in een mini hoeft te zitten Hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die man was inderdaad al een aantal keren aangevallen door een slang Marja. Zijn handen en armen zijn hierdoor aardig beschadigd.

   Verwijderen
 10. Wat griezeling al die slangen, wel stoer van Sem dat hij er een paar vastgehouden heeft, ik zou het echt niet durven brrrr! Stefan was wat minder heldhaftig zag ik op de foto ;-)
  Gezellige en leerzame dag met de Biegjes en dat buitje kwam ff goed uit, konden jullie lekker door de blubber crossen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is ook niet ons ding hoor al die slangen, maar Sem had er geen moeite mee om ze vast te houden.
   Dat regenbuitje kwam de mannen inderdaad goed uit...

   Verwijderen
 11. Wel leuk om een keer naar zo iets te gaan.
  Knap hoor van Sem !
  Jammer van de voetbalschoenen maar ergens vinden jullie vast wel de goede maat óf nog mooiere.
  En in de avond bij chili's eten , lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was inderdaad erg leuk om te doen Janette en een keer wat anders.
   Ook wij zijn benieuwd of het nog gaat lukken met die voetbalschoenen van Demi....

   Verwijderen
 12. Brrrr, ik vind die slangen toch maar niks en ze dan ook nog vasthouden! Gezellige ontmoeting weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, vinden wij ook Mariska, maar Sem had er geen moeite mee :-)
   Mooi om te zien van een afstand...

   Verwijderen
 13. Wij lezen met plezier al jullie verhalen. Het maakt het extra leuk omdat wij nu ook rondom Orlando verblijven! Daarom zouden we graag willen weten of jullie als fervente Florida gangen nog tips hebben waar we met korting entreekaartjes voor Disney Magic Kingdom kunnen kopen. Of zouden jullie een ander park aanraden? We zijn hier met onze zoon van 5 en zijn al in Busch Garden en Lego land geweest.

  Nog veel plezier de komende dagen in Florida!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat jullie meelezen Sharon en Orlando is "the Place to be for Fun'. Helaas zijn wij niet de specialisten om tips te vragen voor de amusement parken, want deze bezoeken wij zelden. In de afgelopen zomers hebben we alleen Discovery Cove gedaan in combinatie met Aquatica, Sea World en Buschgarden. En deze laatsten alleen omdat die bij de kaarten van Discovery Cove zaten. Vinden deze parken super mooi maar vinden de prijzen voor toegang erg hoog en dat lange wachten bij de attracties in de snikhete zon staat ons tegen..

   Wellicht kan je beter even kijken voor tips op een van de Florida forums. Veel plezier de komende dagen...

   Verwijderen
  2. Hoi,
   Bedankt voor je reactie! We hebben gezocht op Internet en get forum, maar volgens mij zijn er nergens goedkope 1 - daagse tickets verkrijgbaar. We zullen het wel zien morgen!

   Verwijderen
 14. Mooie natuur vandaag en nog wat geleerd ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw Stefan wat een held, die slang ziet er wel heel exotisch uit hahahahaha.....Top van Sem hoor. Gelukkig geen spinnen op de foto dat scheelt al weer voor mij. Jammer van het weer in het State park. Hmm Chili ziet er niet echt aanlokkelijk uit, dat laten we dan maar even.
  Have Fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vond het al knap van Stefan hoor ;-)... Sem heeft inderdaad meer lef!
   Het weer was inderdaad wel wat minder in Three Lakes, maar des te meer modderplassen, haha...
   Chili's is OK hoor Saskia, maar komt niet in onze favorieten, want we zijn wel kieskeurig natuurlijk :-)

   Verwijderen
 16. Wat een leuke dag! Stoer van Sem hoor die slangen en een leuk uitstapje denk ik. Dat statepark ziet er ook prachtig uit, jammer dat jullie geen alligators hebben gezien maar een slang in het wild zien is ook mooi. Wel jammer van het weer in het statepark, maar toch erg mooi om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was erg leuk Jessica en eens een keer wat anders... Het crossen met de SUV's was ook erg leuk om te doen en daarbij hielp dit weer wel weer.

   Verwijderen
 17. Leuke dag met de Biegjes! Erg grappig die 4Wheel Drive, snap wel dat Sem daar ook wel eens zou willen rijden.
  Chili's nog nooit geweest, maar dat laten we denk ik maar zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo Stefan, jij durft met die hele enge slang! Dat is weer eens een ander uitstapje dan een pretpark, mall of state park. heel leuk en leerzaam lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauw, ' cool'zei Thijs, hier wil ik ook heen. We wisten dat het bestond, maar zijn er zelf noot geweest. Moeten we dus zeker doen, want het is echt iets voor onze zoon. En daarna ook nog een slang in het SP, alsof jullie er niet genoeg gezien hadden, Wel een mooi gekleurde! Balen voor Demi, nog geen voetbalschoenen... Leuk dat ze voetbalt! Wij doen dat hier ook allemaal, behalve Harm.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooi het Serpetarium...vorig jaar ook bezocht. Gelukkig dat er glas tussen zit!

  BeantwoordenVerwijderen